A hotel in Italy has built 10 additional suites on 3m piles.

A hotel in Italy has built 10 additional suites on 3m piles.

This is the idea with the legs.

An amazing extension to a hotel in Italy was built on three-meter piles.

The treehouse-style addition contains an additional 10 suites for the Parc Hotel Florian in the Alpine village of Siusi allo Sciliar (also known as Seis am Schlern in Germany), where each suite boasts a jacuzzi, sauna and great views. South Tyrol.

Incredible extension to the Parc Hotel Florian in the alpine village of Siusi allo Sciliar, built on stilts.

Incredible extension to the Parc Hotel Florian in the alpine village of Siusi allo Sciliar, built on stilts.

The treehouse-style annex includes 10 more hotel suites, each with a hot tub, sauna and great views of South Tyrol.

The treehouse-style annex includes 10 more hotel suites, each with a hot tub, sauna and great views of South Tyrol.

The design studio for the new building is the Italian company Network of Architecture (Noa).  It says: “The idea was not just a door-to-door row of rooms, but an orderly group of cozy, self-contained treehouses raised on three-meter supports, leaving the area below them fully accessible.”

The design studio for the new building is the Italian company Network of Architecture (Noa). It says: “The idea was not just a door-to-door row of rooms, but an orderly group of cozy, self-contained treehouses raised on three-meter supports, leaving the area below them fully accessible.”

According to Network of Architecture (Noa), the Italian studio behind the new building, the hotel is located in “a magnificent park where you can linger among centuries-old trees, an idyllic pond and an outdoor pool.”

The idea behind using stilts was to “leave the area untouched and take up as little space as possible”.

Noah continues: “Building at ground level would result in the loss of a significant amount of territory.

Inside one of the hotel rooms.  Network of Architecture also took over the decoration of the annex's interiors.

Inside one of the hotel rooms. Network of Architecture also took over the decoration of the annex’s interiors.

Noah says:

Noah says: “The central living room opens onto a sheltered balcony overlooking the magnificent mountain scenery, and the glass bedroom also benefits.”

There are five suites on each floor of the two-story extension.  Each suite is built at a slight angle,

There are five suites on each floor of the two-story extension. Each suite is built at a slight angle, “giving the impression of a natural, grown-up structure while retaining the views.”

Noah says that inside the suites,

Noah says that inside the suites, “guests feel like they’re in their own little house.”

The village of Siusi allo Sciliar, shown in the photo, is set in a truly breathtaking landscape.

The village of Siusi allo Sciliar, shown in the photo, is set in a truly breathtaking landscape.

“But the idea was not just a door-to-door row of rooms, but an orderly group of cozy, self-contained treehouses raised on three-meter supports, leaving a fully accessible area below.”

The two-story extension, called Floris Green Suites, consists of five suites on each floor, each built at a slight angle, “giving the impression of a natural, grown-up structure while maintaining views.”

Noah adds: “Guests feel like they’re in their own little house.”

The design firm has also taken over the interiors of the suites and says “the central living room opens onto a sheltered balcony overlooking the magnificent mountain scenery, plus a glass bedroom.”

Noah says,

Noah says, “In addition to the many views and vistas, there’s another highlight that makes staying in one of the Green Suites irresistible: an outdoor patio with an outdoor Jacuzzi.”

“Broad horizons, effortless openness and personal freedom are the defining features of this project – in every sense,” says Noah.

“Broad horizons, effortless openness and personal freedom are the defining features of this project – in every sense,” says Noah.

The hotel, according to Noah, is located in

The hotel, according to Noah, is located in “a magnificent park where you are invited to linger among centuries-old trees, an idyllic pond and an outdoor pool.”

Further: “The most intimate area is at the far end of the room, where the entrance is: an outdoor shower is elegantly framed on one side by a separate toilet and bidet, and on the other, a small, private Finnish sauna, which guests can use at any time.

“In addition to the many views and perspectives, there is another highlight that makes staying in one of the Green Suites irresistible: an outdoor patio with an outdoor Jacuzzi that complements the sauna offer in an exceptionally inviting way.

“The raw patio is a clothing-free retreat, as is the outdoor terrace, which is bordered by openings through which newly planted tall trees grow and where you can kick back and relax in a hammock-like net.

“Broad horizons, effortless openness and personal freedom are the defining features of this project – in every sense.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.